top of page

Verblijf

Je verblijft tijdens de cursus in de monumentale verbouwde boerderij Agricola Montauto.

 

Zo’n vijftig jaar geleden woonden er op deze plek vijfenveertig mensen, nu gaan er ongeveer 20 cursisten mee, zodat iedereen voldoende ruimte heeft.

 

Siena, Arezzo en Cortona zijn per auto in ongeveer 20 minuten te bereiken.

Dichterbij liggen diverse pittoreske, minder bekende dorpjes, zoals Sinalunga, Lucignano, Asciano en Serre di Rapolano.

 

De boerderij is verdeeld in meerdere appartementen die gedurende de cursus tot je beschikking staan. Er zijn in het totaal tien tweepersoonskamers en een driepersoonshuisje.

Er is een grote gemeenschappelijke ruimte.

Bij het huis hoort ook een klein kampeerterrein met eigen sanitaire voorzieningen.

Het huis en het kampeerterrein zijn omgeven door een grote tuin waar de kok zijn verse oregano, basilicum, rozemarijn en salie vandaan haalt. Achter het huis gaat de tuin geleidelijk over in een uitgestrekt bos. Aan de voorkant van het huis heb je een prachtig uitzicht over de Toscaanse heuvels.

Wanneer je erop uit wilt trekken, zijn er een paar fietsen aanwezig waar je gebruik van kunt maken.

Omdat het bijna altijd lekker weer is, wordt er doorgaans buiten gegeten onder de pergola voor het huis, of op het grote terras met uitzicht over het glooiende landschap.

De uitgebreide maaltijden worden door een ervaren kok bereid. Nadat je een dag lang ontspannen bezig bent geweest, kan je heerlijk achterover leunen en met een glas lokale Chianti wijn in de hand wachten tot de maaltijd geserveerd wordt.

bottom of page